2015-11-11

4638 - 20151122 - BELGIË-KNOKKE-HEIST - Griet Dobbels - 18.10.2015-22.11.2015

.

30 Wind Socks revisited

Al vanaf het jaar 2000 wapperen ze elke zomer in de wind, alsof de zeedijk eventjes een vliegveld wordt. Ze functioneren als herkenningspunten voor toeristen, maar zijn ook het resultaat van een absurde en kinderlijke verbeeldingskracht van de kunstenaar die de wind wil grijpen. De masten met de windzakken zijn per drie geïnstalleerd op tien verschillende plaatsen en wapperen van Pasen tot de herfstvakantie.

Naar aanleiding van de 15de verjaardag van 30 Wind Socks, een installatie van Griet Dobbels langs de kustlijn van Knokke Heist, worden de tekeningen, die nooit eerder te zien waren, getoond in Scharpoord.
Naast de tekeningen wordt nieuw werk getoond dat is ontstaan tijdens een residentie in Bray-Dunes (FR) (Met zicht op zee) in samenwerking met Emergent, Veurne. Naar aanleiding van die residentie wordt een publicatie voorgesteld in samenwerking met Posture Editions en Be-Part, Platform voor actuele kunst, Waregem.

Griet Dobbels’ werk gaat over grootsheid en nietigheid, over vluchtigheid en tijdloosheid, over construeren en afbreken van dingen, over schoonheid en gruwel, over veiligheid en gevaar, over grenzen en oneindigheid, over inhoud en vorm, over chaos en controle, over universaliteit en individualiteit, over natuur en cultuur. Kortom over de confrontatie tussen jezelf loslaten of juist vasthouden.
Ze gaat op zoek naar de grenzen tussen deze thema’s en tracht ze te visualiseren met een bewust van op een afstand objectiverende positie, door middel van diverse media: tekeningen, video installaties, sculpturen, happenings, …

30 Wind Socks revisited Al vanaf het jaar 2000 wapperen ze elke zomer in de wind, alsof de zeedijk eventjes een vliegveld wordt. Ze functioneren als herkenningspunten voor toeristen, maar zijn ook het resultaat van een absurde en kinderlijke verbeeldingskracht van de kunstenaar die de wind wil grijpen. De masten met de windzakken zijn per drie geïnstalleerd op tien verschillende plaatsen en wapperen van Pasen tot de herfstvakantie. Naar aanleiding van de 15de verjaardag van 30 Wind Socks, een installatie van Griet Dobbels langs de kustlijn van Knokke Heist, worden de tekeningen, die nooit eerder te zien waren, getoond in Scharpoord. Naast de tekeningen wordt nieuw werk getoond dat is ontstaan tijdens een residentie in Bray-Dunes (FR) (Met zicht op zee) in samenwerking met Emergent, Veurne. Naar aanleiding van die residentie wordt een publicatie voorgesteld in samenwerking met Posture Editions en Be-Part, Platform voor actuele kunst, Waregem. Griet Dobbels’ werk gaat over grootsheid en nietigheid, over vluchtigheid en tijdloosheid, over construeren en afbreken van dingen, over schoonheid en gruwel, over veiligheid en gevaar, over grenzen en oneindigheid, over inhoud en vorm, over chaos en controle, over universaliteit en individualiteit, over natuur en cultuur. Kortom over de confrontatie tussen jezelf loslaten of juist vasthouden. Ze gaat op zoek naar de grenzen tussen deze thema’s en tracht ze te visualiseren met een bewust van op een afstand objectiverende positie, door middel van diverse media: tekeningen, video installaties, sculpturen, happenings, …
Cultuurcentrum Scharpoord - Griet Dobbels - 18.10.2015 - 22.11.2015