2014-03-27

BELGIË - HASSELT - Sense of Sound - 02.03.2014-25.05.2014

.
Foto (c) Kristof Vrancken
Geluidskunsttentoonstelling Sense of Sound, een samenwerking tussen Z33 en Overtoon, een in Brussel gevestigd productiehuis en platform voor geluids- en mediakunst.

Geluid en beweging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bewegingen en trillingen transformeren in hoorbaar geluid en omgekeerd. In Sense of Sound manifesteert geluid zich in vele gedaanten: trillingen, magnetische velden, elektrische ontladingen of golven van feedback. Eén aspect hebben de uiteenlopende werken gemeen: altijd is geluid terug te voeren tot een wrijving die de wereld in beweging zet. Van de resonantie op je schedel tot in je middenoor of van het schommelende voltage tot aan de trillende magneet. Klank ontstaat wanneer energie ontsnapt en zich via de lucht of via materialen transformeert tot een zintuiglijke gewaarwording.

Alle kunstwerken in de tentoonstelling zijn nieuwe producties van huidige of toekomstige residenten van Overtoon. Met werk van Gert Aertsen, Christoph De Boeck, Aernoudt Jacobs, Stéfan Piat, Katerina Undo, Jeroen Uyttendaele en Jeroen Vandesande. 
Z33     02.03.2014 - 25.05.2014
Website & bron : Z33   NL-EN-FR

Website : Hasselt   NL-EN-FR-DE-ES

FIC123.BE THE CULTURAL PORTAL.

FIC123.BE ON TWITTER & FACEBOOK