2013-11-21

BELGIË - TERHULPEN - Les quatre vies du Maharadja - 19.10.2013-19.01.2014

.
Fondation Folon presenteert een uitzonderlijke collectie van 89 Indiase miniaturen eb voorbereidende
schetsen uit de 17de tot 19de eeuw

Deze miniaturen, die kunstenaars schilderden voor hun respectieve vorsten, zijn opmerkelijk door hun kleurenpracht, maar ook door de verfijning van de afbeeldingen. Ze laten u meereizen naar de wereld van de maharadja's door vier aspecten van hun dagelijkse leven uit te werken: hun verhouding tot het goddelijke, tot de liefde, tot het tijdverdrijf en tot de oorlog.
Deze kunstwerken uit de scholen van Bundi en Kota in Rajasthan hadden een reputatie tot ver buiten de grenzen van India. Ze nodigen u uit om door te dringen in het universum van de rajputvorsten, een wereld met een complex web van ontelbare protagonisten: echtgenotes, minnaressen en concubines, ministers en strijders, priesters en schrijvers, danseressen, muzikanten en uiteraard ook de beroemde hofschilders. Hún talenten zijn ook vandaag nog te bewonderen.
De miniaturisten zijn de talentrijke en geprivilegieerde kroniekschrijvers van het leven van hun vorst. Zij gidsen u door weelderige landschappen of door de tempels en paleizen van Rajasthan, waarin zich taferelen afspelen van devotie, verleiding, ontspanning, spel, jacht of strijd. Deze collectie van miniaturen vertelt u de realiteit van een tijdperk dat rijk is aan verhalen, mythes en anekdotes: ze worden verteld in de details of de symboliek van deze beelden.
De tentoonstelling wordt verder verrijkt met een twintigtal opmerkelijke foto's uit de negentiende en twintigste eeuw en enkele scènes uit films die werden gedraaid in de tuinen en paleizen van de maharadja's.Stichting Folon   19.10.2013 - 19.01.2014Website : Stichting Folon

Website : Terhulpen

FIC123.BE THE CULTURAL PORTAL.

Subscribe to FIC123 newsletter via http://fic123.be/  Home

FIC123.BE  ON TWITTER & FACEBOOK