2013-10-17

BELGIË - ANTWERPEN - De Modernen. Duo's. Een keuze uit de collecties van het KMSKA en de provincie Antwerpen - 21.09.2013-20.04.2014

.
In deze vijfde tentoonstelling in de reeks De MODERNEN gaan zelden geziene kunstparels uit de Collectie Provincie Antwerpen de dialoog aan met werken uit de museumcollectie.

Voor de vijfde keer op rij zijn De MODERNEN te gast in de Koningin Fabiolazaal van de provincie Antwerpen. Onder de titel De MODERNEN tonen we kunstwerken uit de 19de en 20ste eeuw. Voor deze jubileumeditie hebben we een keuze gemaakt uit de mooiste stukken van de kunstverzameling van de provincie. Deze verzameling die voor het grote publiek meestal verborgen blijft, gaat in de Koningin Fabiolazaal in dialoog met schilderijen, sculpturen, tekeningen en collages uit het KMSKA.

Associatieve keuzes

Voor de tentoonstelling zijn 65 werken geselecteerd van 50 kunstenaars. Werk uit de collectie van de provincie wordt gecombineerd met een tegenhanger uit de verzameling van het KMSKA. De keuzes zijn associatief gemaakt en vooral gericht op het visuele. In sommige gevallen bestaan de duo’s uit werk van dezelfde auteur of werk met hetzelfde thema. In andere gevallen gaat het om een formeel aspect dat de twee kunstwerken gemeen hebben: kleur, lijn, vorm of compositie. De tentoonstelling bevat werk van o.a. Rik Wouters, Emile Claus, Jozef Peeters, Jan Cox, Fred Bervoets, Koen van den Broek en Anne-Mie van Kerckhoven.

Jongbloed! ziet je graag terug

Tot 26 januari 2014 ziet u de keuze van de curatoren van het Koninklijk Museum en de provincie Antwerpen. Vanaf 1 februari zorgt Jongbloed!, de jongerencrew van het KMSKA, voor een nieuwe opstelling. Jongbloed! is een denk- en doetank van het museum met jongeren tussen 16 en 24 jaar. Hun tentoonstelling vertrekt van dezelfde kunstwerken (mits enkele toevoegingen), maar zal ongetwijfeld een ander verhaal vertellen.


 
Koningin Fabiolazaal      21.09.2013 - 20.04.2014Website & bron : KMSKA

Website : Antwerpen

FIC123.BE THE CULTURAL PORTAL

Subscribe to FIC123 newsletter.          Via http://fic123.be/  Home

FIC123BE (@FIC123BE) ON TWITTER & FACEBOOK
Volg de BLOGS van FIC123.BE via TWITTER & FACEBOOK
Follow the BLOGS of FIC123.BE via TWITTER & FACEBOOK
Suivez les BLOGS de FIC123.BE via TWITTER & FACEBOOK