2013-06-21

NEDERLAND - AMSTERDAM - Van Gogh aan het werk

.


De jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk laat zien hoe Vincent van Gogh zich in een periode van maar 10 jaar ontwikkelde tot een unieke kunstenaar met een imposant oeuvre. Ruim 200 werken geven inzicht in Van Goghs werkwijze: naast schilderijen, werken op papier, brieven worden ook persoonlijke materialen van Van Gogh getoond, zoals zijn originele schetsboekjes, verftubes en het enige bewaard gebleven palet, afkomstig uit Musée d’Orsay. Met deze tentoonstelling vieren we de afsluiting van acht jaar onderzoek naar zijn werkwijze én het 40-jarig bestaan van ons museum.

Naast onze eigen omvangrijke collectie zie je topwerken uit collecties wereldwijd. Werken die maar zelden naast elkaar te zien zijn, zijn samengebracht in deze tentoonstelling, zoals twee versies van de Zonnebloemen (mei-augustus) en van De slaapkamer (september-januari). Verder is er veel werk van Van Goghs tijdgenoten te zien, niet alleen uit onze eigen collectie maar ook bijzondere bruiklenen van Monet, Gauguin, Seurat en Bernard die Van Gogh destijds zelf gezien heeft.
De tentoonstelling leidt je chronologisch door de ontwikkeling van het kunstenaarschap van Van Gogh en laat zien hoe hij het vak leerde, van zijn eerste experimentele tekeningen tot zijn beroemde latere werk.Van Gogh Museum  01.05.2013 - 12.01.2014Wesite & bron : Van Gogh Museum

Website  : Amsterdam

FIC123.BE een website met info en cultuur.