2013-06-13

BELGIË - BRUSSEL - Giorgio Morandi - Retrospectieve. Uitgenodigd kunstenaar: Luc Tuymans

.Giorgio Morandi, Natura morta, 1936. Mamiano di Traversetolo (Parma), Fondazione Magnani RoccaBOZAR brengt hulde aan Giorgio Morandi, Italiaans grootmeester van de moderne kunst. Hij werd beïnvloed door Italiaanse schilders als Giotto en Paolo Uccello en Franse als Chardin, Seurat en Cézanne.

Deze uitzonderlijke overzichtstentoonstelling omvat een honderdtal werken (olieverfschilderijen, tekeningen, etsen en aquarellen), uitgekozen door curator Maria Cristina Bandera voor een tocht langs de centrale thema’s van zijn oeuvre. Neem een duik in de wereld van Morandi via zijn rustgevende stillevens en mooie landschappen (geïnspireerd door het natuurschoon van Emilia-Romagna), en ontdek de bloemenruikers die hij af en toe aan zijn vrienden en kennissen schonk. Die beelden blijven kunstenaars inspireren, o.a. Luc Tuymans die op uitnodiging van de curator een reeks werken toont in dialoog met het werk van de Italiaanse schilder.

Om je bezoek nog boeiender te maken bevat de bezoekersgids ook de teksten van zes schrijvers die hun visie op Morandi met je delen.BOZAR EXPO  07.06.2013 - 22.09.2013Website & bron : BOZAR

Website : Brussel

FIC123.BE een website met info en cultuur.