2013-04-25

BELGIË - KORTRIJK - Aller Retour

.

3 fotografen - 3 generaties - 3 premières - 3 realiteiten
De openingstentoonstelling in de Budafabriek presenteert totaal nieuw werk van drie generaties Kortrijkse fotografen met internationale allure!

Carl De Keyzer (Kortrijk, 1958) is lid van het gerenommeerde collectief Magnum en auteur van succesvolle fotoboeken als God Inc, Congo (belge) en Trinity. Hij geldt vandaag als één van de meest geïnformeerde en technisch virtuoze fotografen! Samen met het team Digital Arts & Entertainment van Howest onderzoekt Carl de grenzen van de fotografische realiteit op beelden uit de reeks Moments before the flood. De samenwerking tussen een topfotograaf en de studenten & docenten van de gerenommeerde game-afdeling Howest Kortrijk is een primeur! Met muziek bij de beelden van David Martijn van Goose.

Stephan Vanfleteren (Kortrijk, 1969) is beroemd voor zijn zwart-wit fotografie. Hij werkt onder andere voor De Volkskrant, De Morgen en Vrij Nederland. Hij won met reeksen zoals Belgicum, Portret en Flandrien talrijke nationale en internationale prijzen. In primeur presenteert Vanfleteren een nieuwe fotoreeks en boek Façades & Vitrines. Ze tonen de schoonheid van een neergelaten rolluik, een dichtgemetselde voordeur, een afgebladderde muurschildering, een dichtgetrokken etalagegordijn... Een fotografisch tijdsdocument in de traditie van Eugène Atget of Walker Evans.

Bieke Depoorter (Kortrijk, 1986) verwierf internationaal applaus toen ze met haar afstudeerproject 'Ou Menya' de Magnum Expression Award 2010 won. De reeks werd uitgegeven als fotoboek en geëxposeerd in onder meer de Kunsthal Rotterdam en de Sint-Pietersabdij Gent. In Aller Retour zien we foto's van mensen uit Rusland, Amerika en Egypte fotografeert in de intimiteit van hun woning en dagelijkse leven.


Budafabriek   09.03.2013 - 09.07.2013Website : Broelmuseum - Tentoonstelling  Budafabriek

Website : Kortrijk

FIC123.BE een website met info en cultuur.