2013-01-17

BELGIË - ZULTE - Roger Raveel. Tekeningen en objecten (en enkele schilderijen)

.


Roger Raveel, De roep om solidariteit, 2005


Gedurende zijn ganse loopbaan wisselde Roger Raveel zijn schildersactiviteit af met tekenen. Zijn werken op papier kunnen zowel voorstudies zijn als autonome kunstwerken. In veel gevallen beperkte Raveel zich ook niet tot louter grafische technieken en vervolledigde hij zijn tekeningen met geschilderde partijen in inkt of gouache. Roland Jooris bestempelde Raveel als tekenaar dan ook als “een schilder die vast”.

Het Raveelmuseum bezit honderden werken op papier die het om conservatorische redenen slechts tijdelijk kan tonen. Enkele uitzonderlijke bruiklenen uit particulier bezit vervolledigen de selectie.

Deze tentoonstelling is dan ook een buitenkans om het verborgen werk van Raveel te (her)ontdekken

Naast de uitgebreide verzameling tekeningen heeft het museum ook een groot aantal objecten en installaties van Raveel in bezit. Sommige van deze werken zijn zo omvangrijk dat ze slechts sporadisch kunnen worden getoond. Ze vormen een uitbundige ruimtelijke aanvulling bij zijn plastisch werk en de eerder intieme tekenkunst.

Omdat tekenen en schilderen bij Raveel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn bevat de tentoonstelling ook een kleine selectie schilderijen die als ankerpunten fungeren.   De tentoonstelling werd samengesteld door Tom Jooris, collectieverantwoordelijke van het Roger Raveelmuseum.    


Roger Raveelmuseum    28.10.2012 - 03.03.2013


Website : Roger Raveelmuseum   

Website : Zulte  

FIC123.BE een website met info en cultuur.