2012-12-13

BELGIË - BRUGGE - Dertiende Europese Grafiekbiënnale

.Rotary Club Brugge 't Vrije en Musea Brugge organiseren voor de 13de keer een grafiekbiënnale. Grafici uit de hele Europese Unie werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze wedstrijd voor reproduceerbare grafiek. Van de 309 kandidaten werden er uiteindelijk 19 weerhouden. Hun werken zijn  nu te zien.

Grafici uit de hele Europese Unie worden voornamelijk via het internet uitgenodigd tot deelname aan het concours voor reproduceerbare grafiek in de ruimste zin van het woord; alle aspecten van de grafiek – met uitzondering van de zuivere fotografie en schilderkunst – komen hiervoor in aanmerking.

De geselecteerde werken worden tentoongesteld in het Arentshuis. Na de tentoonstelling zullen de geselecteerde werken – met toestemming van de kunstenaars – door Rotary Club ‘t Vrije verkocht worden om fondsen te verzamelen voor de sociale doelen van de vereniging.

Hiermee wil men in de eerste plaats steun bieden aan jonge grafici en een meer algemene waardering bezorgen aan de grafische kunsten; daarnaast zal het geld ook naar diverse sociale doelen gaan waarvoor Rotary Club 't Vrije zich in zet.


Arentshuis   07.09.2012 - 20.01.2013


Website : Arentshuis

Website : Brugge

FIC123.BE een website met info en cultuur.