2012-11-08

NEDERLAND - AMSTERDAM - Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam.

.Het Van Gogh Museum laat de werken van Vincent van Gogh uit eigen collectie op een geheel nieuwe manier zien gedurende het tijdelijke verblijf in de Hermitage Amsterdam. Circa 75 belangrijke schilderijen, een selectie brieven, werken op papier en objecten worden zodanig tentoongesteld dat de bezoeker de persoonlijke zoektocht volgt van Vincent van Gogh (1853-1890) naar de kern van zijn kunstenaarschap. De thema’s die de kunstenaar zelf gebruikte als leidraad voor zijn ontwikkeling vormen de basis van de presentatie Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam.

Tijdens de renovatieperiode van zeven maanden is het grootste deel van de Van Gogh collectie van het museum te zien in de Hermitage Amsterdam. Veel topstukken zoals Zonnebloemen, De slaapkamer, Amandelbloesem, De aardappeleters en Het gele huis worden getoond in verrassende combinaties van vroegere en latere werken. Daarmee zijn de beroemdste en meest favoriete schilderijen van Van Gogh te zien naast zijn minder bekende werken waarmee ze een nauw geheel vormen.

Oefening baart kunst
Vincent van Gogh stelde zich voortdurend nieuwe doelen: soms richtte hij zich op de schildertechnische kanten van het vak, zoals het effect van kleur of het creëren van een eigen stijl, soms op bepaalde onderwerpen, zoals het boerenleven, portretten of de natuur. Deze thema’s, die leidend waren voor de kunstenaar, geven vorm aan de opstelling van de collectie van het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam. Hierdoor kan het publiek kennismaken met het eigen artistieke programma van Van Gogh en zo zijn werk bekijken met een nieuwe blik.


Hermitage Amsterdam    29.09.2012 - 25.04.2013


Website : Hermitage Amsterdam

Website : Amsterdam

FIC123.BE een website met info en cultuur.