2012-11-15

BELGIË - DEINZE - Ann Van Hoey

.Ann Van Hoey (° 1956, Mechelen) studeerde in 1979 af als Handelsingenieur aan de Universiteit Antwerpen en wijdde zich pas in 2006 volledig aan haar passie: keramiek. Reeds vanaf de start kreeg ze nationale en internationale erkenning voor haar keramische creaties.

In haar werk vertrekt Ann Van Hoey steeds van rode klei als oermateriaal. Geleid door de geometrische basisvormen ontwikkelde ze een geheel eigen stijl waarbij ze vaak de techniek van origami toepast. Haar ‘potten’ zijn van een gesofisticeerde eenvoud die rust uitstraalt. Elk voorwerp is het resultaat van een zoeken naar perfectie, sierlijkheid en puurheid. Gezien hun gebrek aan waterdichtheid en andere functionele eisen is het etiket als ‘gebruiksvoorwerp’ voor haar aardewerk niet alleen ontoereikend, maar wegens hun prachtige esthetische vormgeving haast ongepast.

Reeds in 2007 werd Ann Van Hoey door “Design Vlaanderen” als erkend designer betiteld, in 2008 ontving ze het Henry Van de Velde-label en in 2010 won ze een prijs op de internationale designwedstrijd ‘The New World’ op Interieur Kortrijk. Ook in China, Korea en Japan wordt haar werk omwille van zijn elegantie en verfijnde stilering sterk gewaardeerd. Terecht wordt zij in één adem genoemd met andere grote keramisten zoals Piet Stockmans en Roos Van De Velde.


Museum van Deinze en de Leiestreek   17.11.2012 - 20.01.2013


Website : Museum van Deinze en de Leiestreek

Website : Stad Deinze

FIC123.BE een website met info en cultuur.