2012-05-30

BELGIË - DEINZE - Koen Vanmechelen. King's Crown - C.C.P

.


© Koen Vanmechelen – “Symbiosis” - 2008
Naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de Canteclaerstoet loopt in het museum een expositie met werk van Koen Vanmechelen. Deze internationaal gerenommeerde, hedendaagse kunstenaar bouwde zijn oeuvre uit rond het thema van de kip en is dus de uitgelezen persoon om in het kader van Canteclaer in Deinze zijn werk te tonen.

Al meer dan 10 jaar werkt Koen Vanmechelen aan het gigantische “The Cosmopolitan Chicken Project”. Nationale en regionale kippenrassen kruist hij tot multiculturele bastaards, een plan dat uiteindelijk de ’ultieme hybride kip‘ moet voortbrengen. Vanmechelen snijdt hiermee vele actuele maatschappelijke thema‘s aan: niet alleen de meest voor de hand liggende zoals genetische manipulatie en klonen, maar ook globalisatie, identiteit en multiculturaliteit. Met zijn werk balanceert Vanmechelen op de grens tussen kunst en wetenschap; ook het eredoctoraat dat hij in 2010 aan de Universiteit van Hasselt ontving, getuigt hiervan.

De tentoonstelling brengt een unieke mix van schilderijen, tekeningen, video‘s en installaties met de kip als centrale onderwerp.


Museum van Deinze en de Leiestreek   05.05.2012 - 19.08.2012

 
Website & source : Museum van Deinze en de Leiestreek
 
Website : Deinze
 
FIC123.BE een website met info en cultuur.