2012-04-10

BELGIË - BRUGGE - Kamarama

.


Tekenaar, schilder, theater- en televisiemaker Luc Zeebroek, beter gekend als Kamagurka zet als curator zijn kunstproject ‘Kamarama’ neer. Op verschillende locaties brengt hij werk van zijn eigen hand en van anderen die hem inspireren en fascineren: een expo vol opmerkelijke kunst, verrassende perspectieven en uiteraard ook een stevige portie surrealistische humor.

De Garemijnzaal wordt in tweeën gedeeld: in de eerste helft wordt de ruimte tussen de muren, het plafond en de vloer steeds kleiner, zodat je op het einde letterlijk op de knieën moet voor de kunst.

In de tweede zaal vergroot de ruimte langzamerhand weer tot haar normale dimensies. Hier toont Kamagurka werk van kunstenaars die hem inspireren en beïnvloed hebben.

Het Arentshuis wordt een levend atelier waar hij eigen werk presenteert en geregeld aan het werk te zien is met collega-kunstenaars. Maar ook in het straatbeeld (Arentshof, Dijver en aan Gruuthuse) duikt Kamarama op, onder meer met zijn portretten van zelfbedachte personen; wie zichzelf of een kennis meent te herkennen in één van de portretten kan dit online melden.


Garemijnzaal (Stadshallen) en Arentshuis      01.05.2012 tot 01.08.2012


Website : Musea Brugge

Website : Brugge

FIC123.BE een website met info en cultuur.