2012-02-14

BELGIË - MECHELEN - Expo Dick Bruna

.


Dick Bruna (°1927) is de geestelijke vader van nijntje, het meest populaire konijntje ter wereld. Het eerste prentenboek verscheen in 1955. Sindsdien heeft nijntje de harten van kinderen uit alle werelddelen veroverd. Vandaag worden de boekjes in meer dan 50 talen vertaald en wereldwijd verspreid. Minder bekend bij het grote publiek zijn de boekomslagen die de Nederlander ontwierp voor de uitgeverij van zijn vader, zoals de covers voor Maigret, Havank en de Saint in de bekende zwarte beertjes-serie. De ontwerpen zijn stuk voor stuk pareltjes van vormgeving.

Dick Bruna is een internationaal icoon op vlak van grafische vormgeving. Jong en oud worden geraakt door de kracht van zijn stijl. Zijn werk werd reeds tentoongesteld over heel de wereld, van Europa tot Japan, van China tot de Verenigde Staten. Het cultuurcentrum brengt de eerste overzichtstentoonstelling van Dick Bruna in België met heel wat origineel werk.

Een creatief en speels bezoek aan de tentoonstelling

Ouders en kinderen ontdekken de wereld van Dick Bruna via een kijk- en doeparcours. De speelse werkstations van ABC - uitgerust met boeken, beelden, creatieve opdrachten en tekenmateriaal ndoigen jong en oud uit om zelf aan de slag te gaan. Een begeleider van ABC helpt waar nodig.

Expo Dick Bruna is een coproductie van Cultuurcentrum Mechelen, Mercis bv, ART BASICS for CHILDREN & MMMechelen vzw


Cultuurcentrum Mechelen   18.02.2012 - 03.06.2012


Website & bron : Cultuurcentrum Mechelen

Website : Stad Mechelen

FIC123.BE een website met info en cultuur.