2011-08-03

BELGIË - MACHELEN-AAN-DE-LEIE - ZULTE - ' Albisola 'Jubileumtentoonstelling ter ere van de 90ste verjaardag van de kunstenaar

Roger Raveel in dialoog met Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam


Voor het Roger Raveelmuseum is de terugblik op Raveels werkzaamheden in Albisola de aanleiding voor de organisatie van een tentoonstelling waar het werk van Fontana, Jorn, Lam, Sørensen en Vandercam in dialoog wordt gebracht met dat van Raveel. Het is de jubileumtentoonstelling van het museum ter ere van dekunstenaar die in 2011 zijn 90ste verjaardag viert.

De titel Albisola moet symbolisch worden opgevat. De tentoonstelling gaat niet over de geschiedenis van keramiek in het gelijknamige stadje, maar over een dieper liggende artistieke verwantschap tussen de kunstenaars die er elkaar ontmoetten. Het Raveelmuseum toont dan ook een ruime keuze
van zowel schilderijen, tekeningen, sculpturen en keramiek, afkomstig uit diverse collecties in binnen- en buitenland.

Een zeer belangrijke inbreng komt van het Museum Jorn in Silkeborg (DK). Hier wordt niet alleen een grote verzameling van Jorns werk bewaard maar ook een ruime selectie werken van andere kunstenaars die Jorn persoonlijk heeft verworven, w.o. een gouache van Raveel die Jorn in Albisola kocht.

Daarnaast kan het Raveelmuseum rekenen op een uitzonderlijk omvangrijk bruikleen van de Ceramiche San Giorgio in Albisola met keramiek van alle geselecteerde kunstenaars.


Raveelmuseum      03.07.2011-30.10.2011


Website & bron : Raveelmuseum

Website : Machelen-aan-de Leie via Wikipedia

FIC123.BE een website met info en cultuur.