2011-05-04

BELGIË - KORTRIJK - Roelandt Savery. Visionair hofschilder in Praag


Het Broelmuseum organiseert samen met de Národní Galerie Praag (het nationaal museum in Praag), een internationale tentoonstelling rond Roelandt Savery, de 16e eeuwse schilder met Kortrijkse roots. De tentoonstelling loopt eerst in Praag van 6 december 2010 tot 20 maart 2011. Vanaf 21 april tot 11 september 2011 zijn meer dan 40 werken van deze fantastische schilder in het Broelmuseum te bewonderen!

Roelandt Savery is geboren in Kortrijk in 1576. Hij reisde naar het keizerlijke hof van Rudolf II in Praag. In deze culturele smeltkroes voor kunst en wetenschappen ontmoette hij de belangrijkste kunstenaars, architecten, wetenschappers, filosofen en humanisten uit heel Europa. In Praag zag hij voor het eerst exotische dieren zoals: leeuwen, ara's, dodo's,... Sommige kon hij live bekijken in de keizerlijke dierentuin. Zij vormden samen met de uitzonderlijke fauna en flora en de weidse landschappen de inspiratiebronnen voor zijn fantastische schilderijen.

Savery ook voor kids!

Niettegenstaande Roelandt Savery leefde op het einde van de 16e - begin 17e eeuw, is hij helemaal geen oude vervelende knar! Zijn schilderijen zijn zo wonderlijk dat ze zeker spreken tot de verbeelding van de kinderen van nu. Voor deze tentoonstelling zetten we een superleuk en cool familieparkoers op dat zowel jong als oud zal weten te boeien. Dit familieparkoers kan ook in klasverband verkend worden. Het parkoers is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

www.savery.eu is de website waar je alle actuele informatie kunt lezen in het NL, Fr en E.


Broelmuseum    21.04.2011 - 11.09.2011