2010-09-29

BELGIE - DEINZE - Leie - Rimpelloze eenvoud


Topwerken van 15 kunstenaars, verenigd in hun verknochtheid aan de Leie en het idyllische dorpsleven.
Xavier De Cock, Albijn Van den Abeele, Emile Claus, Valerius de Saedeleer, Gustave van de Woestyne, Albert Servaes, Anna De Weert, Jenny Montigny, Maurice Sys, Modest Huys, Leon De Smet, Gust De Smet, Frits Van den Berghe, Albert Saverys en Hubert Malfait: 15 kunstenaars die met hun oeuvre sterk verbonden zijn met de Leiestreek.
Zonder uitzondering zijn ze in het Museum van Deinze en de Leiestreek gedurende de voorbije 30 jaar het onderwerp geweest van een grote tentoonstelling.
In de expositie wordt er, aan de hand van kunsthistorisch belangrijke en markante werken, aangetoond dat hun verknochtheid aan de Leie en haar directe omgeving een gemene deler is in hun leven en werk. Ze waren - voor korte of langere tijd - begeesterd door het licht van de rivier en door het eenvoudige rimpelloze bestaan in de daar rond liggende dorpen. Elk op hun manier hebben ze gezorgd voor de vermaardheid van de regio van de Leie in binnen- en buitenland.Museum van Deinze en de Leiestreek 25.09.2010 - 28.11.2010


Website : Stad Deinze

FIC123.BE een website met info en cultuur.