2009-11-11

Nederland - Rotterdam - The Art of FashionMuseum Boijmans Van Beuningen verkent dit najaar de grenzen van de mode. Hedendaagse modeontwerpers werken steeds vaker met installaties, performances en sculpturale ontwerpen en beïnvloeden op hun beurt de kunstwereld. The Art of Fashion brengt het spanningsveld tussen mode en kunst voor het eerst in beeld.
Er zijn objecten en modeontwerpen op het snijvlak van beide disciplines te zien van 25 internationale ontwerpers en kunstenaars. De H+F Fashion on the Edge Foundation nodigde Viktor & Rolf, Naomi Filmer, Hussein Chalayan, Anna-Nicole Ziesche en Walter Van Beirendonck uit om een compleet nieuw stuk voor deze tentoonstelling te maken. De ontwerpers laten het principe van een draagbare collectie los en werpen een blik in de toekomst van hun vak. De vervagende grens tussen de mode en de kunst resulteert in een confronterende visuele ervaring. Catalogus Bij de tentoonstelling verschijnt de catalogus The Art of Fashion, die ingaat op het werk en de achtergronden van de kunstenaars en ontwerpers die deelnemen aan de tentoonstelling. Bovendien verschijnt het inhoudelijke en theoretische achtergrondboek Mode en Verbeelding, dat de geschiedenis van de relatie tussen mode en kunst belicht.
The Art of Fashion is samengesteld door gastconservatoren José Teunissen (lector ArtEZ Arnhem) en Judith Clark (tentoonstellingsmaker, Londen). De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door het H+F Fashion on the Edge programma van schrijver en kunstverzamelaar Han Nefkens, en door de Mondriaan Stichting, SNS Reaal Fonds het Prins Bernhard Cultuurfonds.De Nederlandse ELLE bestaat dit jaar 20 jaar en is mediapartner. De tentoonstelling is hoofdonderdeel van het officiële programma van Holland Art Cities 2009-2010.


Museum Boijmans Van Beuningen 19.09.2009 - 10.01.2010


Website : Museum Boijmans Van Beuningen

Website : Welkom in Rotterdam

FIC123.BE een website met info en cultuur.