2009-06-17

België - Hasselt - In Her Shoes

De tentoonstelling In Her Shoes, die van 30 mei 2009 tot en met 8 november 2009 in het Modemuseum in Hasselt loopt, biedt een overzicht van damesschoenen ontworpen door bekende en minder bekende designers en fabrikanten van 1900 tot nu.

In het museum is een overzicht te zien van de ontwikkeling, de trends en het modebeeld van de damesschoen van 1900 tot vandaag. Daarnaast is er ook werk te zien van recente designers, kunstenaars en fotografen die damesschoenen ontwerpen of zich hierdoor laten inspireren.

Van 1900 tot nu hebben heel wat ontwerpers hun stempel gedrukt op het uitzicht en de diversiteit van de damesschoen. Denk maar aan grote namen als André Perugia, Roger Vivier (de stilettohak!), C.F. Bally, Salvatore Ferragamo of Charles Jourdan.Later zien we de vernieuwende ontwerpen van onder meer Beth (Herbert) Levine, Maud Frizon, (Nederlander) Jan Jansen, Andrea Pfister en Tokio Kumagai. En iedere fashionista kent natuurlijk recentere topdesigners als Manolo Blahnik, Jimmy Choo en Christian Louboutin.


Website : Modemuseum Hasselt

Website : Stad Hasselt

FIC123.BE een website met info en cultuur.